OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Opoziv proizvoda Domaći suhomesnati proizvodi Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače da su na tržnici Osijek tijekom razdoblja od listopada do kraja prosinca 2021. godine na tržište stavljeni suhomesnati proizvodi (kulenova seka, kobasice, slanina) proizvedeni u domaćinstvu Savo Nedić te da je u istima utvrđen parazit Trichinella spiralis.
OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

 

 

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Opoziv proizvoda

Domaći suhomesnati proizvodi

 

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače da su na tržnici Osijek tijekom razdoblja od listopada do kraja prosinca 2021. godine na tržište stavljeni suhomesnati proizvodi (kulenova seka, kobasice, slanina) proizvedeni u domaćinstvu Savo Nedić te da je u istima utvrđen parazit Trichinella spiralis.

 

S obzirom na utvrđeno postoji mogućnost pojave trihineloze kod osoba koje su direktno konzumirali kupljene suhomesnate proizvode ili ih nisu na zadovoljavajući način termički obradili. Bolest se očituje nelagodnim osjećajem u trbuhu, grčevima, proljevom, bolom u mišićima (pogotovo u onim koji sudjeluju u disanju i žvakanju, ili velikim, često korištenim mišićima) te vrućicom.

 

Proizvodi nisu u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane

 

Podaci o proizvodu:

Proizvedeno: listopad 2021.

Proizvođač: Savo Nedić, Bobota

 

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa gore navedenim podacima

VEZANI ČLANCI