Accessibility
Povećaj veličinu slova
Sivi tonovi
Visoki kontrast
Svijetla pozadina
Podcrtane poveznice
Čitljiv tip slova
Poništi postavke

Prikupljanje hrane za ljude u potrebi 14.10.2022.

U sklopu obilježavanja ovog velikog dana, nastavljajući provoditi svoje projekte, zajedno s udrugom „Rijeka Ljubavi“, dana 14. listopada 2022. godine u 9,00 sati, na tržnici Gornji grad, organizirat ćemo prikupljanje hrane za ljude u potrebi.
Prikupljanje hrane za ljude u potrebi  14.10.2022.

Poštovani,

dana 16. listopada, svake godine, obilježava se Svjetski dan hrane i na taj dan slavimo hranu, ali i razmjenu, napredak i raznolikost poljoprivrede.

Cilj obilježavanja ovog dana je i pojačati svijest javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu te ojačati solidarnost zemalja u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva te svakako o promjenama naše prehrane i prehrambenih navika koje su smo pod utjecajem globalizacije, urbanizacije i promjena životnog standarda značajno promijenili i to na način da smo sezonsko voće i povrće zamijenili visoko hranom bogatom škrobom, jednostavnim šećerima, mastima, solju, te mesom i drugim namirnicama životinjskog podrijetla.

Tržnica d.o.o. svojim brojnim projektima potiče razvoj poljoprivrede i proizvodnju domaće hrane u našoj županiji, ali i građane da kupuju na tržnicama zdrave i domaće proizvode. Naš dugogodišnji i najpoznatiji projekt je „Proizvodi hrvatskog seljaka“ čiji certifikat jamči potrošačima da je riječ o domaćim i svježim proizvodima iz vlastite proizvodnje.

Osim toga, misleći i na velik broj onih koji, na žalost, oskudijevaju i ne mogu si priuštiti hranu nužnu za život i zdravlje, te na još veći problem bacanja viška hrane tržnicama i izvan nje, Tržnica d.o.o. se uključila zajedno s PVH Zrt tržnicom iz Pećuha u projekt “Domaća hrana za domaće ljude„ (“Local products for the people„) HUHR/1601/3.1.1/0023 te redovito organizira podjelu i donaciju hrane.

U sklopu obilježavanja ovog velikog dana, nastavljajući provoditi svoje projekte, zajedno s udrugom „Rijeka Ljubavi“, dana 14. listopada 2022. godine u 9,00 sati, na tržnici Gornji grad, organizirat ćemo prikupljanje hrane za ljude u potrebi.

Pozivamo Vas, naše vjerne zakupnike, građane i sve ljude dobre volje da se priključite našoj akciji, a kao mali znak pažnje za vaša dobra djela, za vas smo pripremili zdrave smoothie i čaj.

Ovo je prilika podsjetiti se da hrane ima dovoljno, samo ponekad nije dobro raspoređena te ju trebamo proslijediti potrebitima i potaknuti građane i ljude dobre volje da se odazovu.

Za sve dodatne informacije i prijavu za doniranje možete kontaktirati Službu komercijalnih poslova i naplate, na broj telefona: 031/213-332 ili na e-mail adresu: renata@trznica.hr.


Srdačno Vas pozdravljamo i nadamo se da ćete se odazvati našoj akciji!



 



VEZANI ČLANCI