Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta
![Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta](/uploads/images/recepie/image/23/medium_73426263-8188-4931-be2f-6fabdc2cfb96.png)
Srijemuš se može uzgojiti i u vrtovima, a inače se nalazi na obroncima brda i u šumama u nizini. Bere se rano u proljeće i tijekom travnja dok se ne pojave njegovi cvjetovi. Pomaže kod alergija, prehlada i oslabljenog imuniteta. Ukusan je i aromatičan a može biti dio običnih i neobičnih obroka.
Recept vam donosi Ljiljana Olujić u Eko kuharici.
NAMAZ S DIVLJIM MEDVJEĐIM LUKOM
- 50 g svježeg medvjeđeg luka
- 1 šalica sjemenki suncokreta (ili oraha)
- 1 žlica limunovog soka
- 2-3 žlice hladno prešanog ulja suncokreta (ili maslinovog ulja)
- sol, papar
Oprani i usitnjeni medvjeđi luk zajedno s ostalim sastojcima
ubaciti u blender i miksati dok ne dobijemo kremastu teksturu.
KRUMPIR S DIVLJIM MEDVJEĐIM LUKOM
- 600 krumpira
- 50-100 g divljeg medvjeđeg luka
- 1 glavica crvenog luka
- 1-2 žlice ulja
- sol, papar, začinsko bilje po ukusu
Krumpir očistiti, oguliti, narezati na kriške, posoliti, popapriti i
dodati suho začinsko bilje po želji (list peršina, origano, timijan,
bosiljak). Crveni luk narezati na kolute. Divlji medvjeđi luk
oprati, očistiti i usitniti, tu mješavinu rasporediti (umiješati) po
krumpiru. Sve preliti ulje. Peči u pećnici na 220 ° C pokriveno
folijom. Pred kraj pečenja foliju ukloniti i kratko peči.
VEZANI ČLANCI
![Tikvice - riznica hranjivih i ljekovitih sastojaka](/uploads/images/recepie/image/29/medium_87d1e96e-9b3e-4bad-b581-3c2331cf72b4.jpg)
Tikvice - riznica hranjivih i ljekovitih sastojaka
![Jagoda - slatka vladarica svibnja](/uploads/images/recepie/image/28/medium_0bf13de3-3559-4ba7-8efb-9dae75ec8136.jpg)
Jagoda - slatka vladarica svibnja
![Bazga - mirisi koji preuzimaju svibanj](/uploads/images/recepie/image/27/medium_9be39d12-208e-426a-b318-0621981aa341.jpg)
Bazga - mirisi koji preuzimaju svibanj
![Blitva - neizostavni dio mediteranske prehrane](/uploads/images/recepie/image/26/medium_749da1b4-3ff4-4ee3-a604-34bc637dec04.jpg)
Blitva - neizostavni dio mediteranske prehrane
![Ječam - od njega se proizvodi slad, alkoholna pića, ali i zanimljiva jela!](/uploads/images/recepie/image/25/medium_441acc0d-f12a-469b-9c15-3eeeb3fab186.jpg)
Ječam - od njega se proizvodi slad, alkoholna pića, ali i zanimljiva jela!
![Kopriva - žari, ali i hrani, njeguje, liječi...](/uploads/images/recepie/image/24/medium_1d2a79eb-2839-4270-9f16-4e35b22aa721.jpg)
Kopriva - žari, ali i hrani, njeguje, liječi...
![Heljda - zašto zaslužuje biti uvrštena visoko na našoj prehrambenoj ljestvici?](/uploads/images/recepie/image/21/medium_ff6a4875-7768-44d8-949c-88142b54c8c0.jpg)
Heljda - zašto zaslužuje biti uvrštena visoko na našoj prehrambenoj ljestvici?
![Proso - odlično pristaje i slanim i slatkim jelima](/uploads/images/recepie/image/22/medium_1f6b1b21-5197-40b7-b597-6e2dd440d8c5.jpg)
Proso - odlično pristaje i slanim i slatkim jelima
![Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta](/uploads/images/recepie/image/23/medium_73426263-8188-4931-be2f-6fabdc2cfb96.png)
Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta
![Zob - hrana za mentalni fitness](/uploads/images/recepie/image/20/medium_ffc9342f-29cb-46fc-922e-64ea3542e7b7.jpg)