Accessibility
Povećaj veličinu slova
Sivi tonovi
Visoki kontrast
Svijetla pozadina
Podcrtane poveznice
Čitljiv tip slova
Poništi postavke

Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta

Ako ne želite medvjedu uskratiti obrok, osim u šumama divlji medvjeđi luk pronađite na tržnici
Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta

Srijemuš se može uzgojiti i u vrtovima, a inače se nalazi na obroncima brda i u šumama u nizini. Bere se rano u proljeće i tijekom travnja dok se ne pojave njegovi cvjetovi. Pomaže kod alergija, prehlada i oslabljenog imuniteta. Ukusan je i aromatičan a može biti dio običnih i neobičnih obroka.

Recept vam donosi Ljiljana Olujić u Eko kuharici.

NAMAZ S DIVLJIM MEDVJEĐIM LUKOM

  • 50 g svježeg medvjeđeg luka
  • 1 šalica sjemenki suncokreta (ili oraha)
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2-3 žlice hladno prešanog ulja suncokreta (ili maslinovog ulja)
  • sol, papar

Oprani i usitnjeni medvjeđi luk zajedno s ostalim sastojcima
ubaciti u blender i miksati dok ne dobijemo kremastu teksturu.

 

KRUMPIR S DIVLJIM MEDVJEĐIM LUKOM

  • 600 krumpira
  • 50-100 g divljeg medvjeđeg luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1-2 žlice ulja
  • sol, papar, začinsko bilje po ukusu

Krumpir očistiti, oguliti, narezati na kriške, posoliti, popapriti i
dodati suho začinsko bilje po želji (list peršina, origano, timijan,
bosiljak). Crveni luk narezati na kolute. Divlji medvjeđi luk
oprati, očistiti i usitniti, tu mješavinu rasporediti (umiješati) po
krumpiru. Sve preliti ulje. Peči u pećnici na 220 ° C pokriveno
folijom. Pred kraj pečenja foliju ukloniti i kratko peči.

VEZANI ČLANCI