Lavanda u keksima i s pečenim krumpirima?

Zašto se ne bi okušali u novim receptima koji uključuju ljekovitu lavandu?

Lavanda u keksima i s pečenim krumpirima?

Ugodan miris koji neodoljivo podsjeća na ljeto donosi nam lavanda. Poznata odavno kao glavni miris parfema, i osvježivača zraka, ali i čajeva... no manje je poznata po svom kulinarskom potencijalu.

Donosimo vam recepte s lavandom iz Eko kuharice Ljiljane Olujić:
 
KEKSI S LAVANDOMŽ
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 žličice meda
  • 1 1/2 žličica suhe lavande
  • 1/2 žličice praška za pecivo i malo soli
Pomiješati suhe sastojke s mokrim (maslac, jaje i med), te umijesiti tijesto. Pripremljeno tijesto ostaviti da miruje oko pola sata. Razvaljati tijesto na oko 0,5 c, debljine i oblikovati prema želji. Peći oko 20 minuta na 180 °C.
 
PEČENI KRUMPIRI S LAVANDOM
  • 1 kg krumpira neoguljenih, dobro opranih i očišćenih
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 1/2 žlica lavande
  • malo soli i papra
Krumpire narezati na kockice, posoliti, popapriti i začiniti lavandom. Saviti u posudu za pečenje i preliti uljem. Peći na 180°C 30-40 minuta.
Nadamo se da će vam se svidjeti!

VEZANI ČLANCI