Maline - zasladite se na praznik rada uz nove recepte

Nježna, rumena i slatka malina - iskoristite praznik rada za 2 nova slatka recepta iz Eko kuharice Ljiljane Olujić.

Maline - zasladite se na praznik rada uz nove recepte

O toj su nježnoj voćnoj ljepotici napisane nevjerojatne, ali istinite priče, pa tako i stručnjaci-znalci tvrde kako usporava starenje stanica,smanjuje rizik i pomaže kod degeneracije žute pjege, podiže imunitet i smanjuje rizik od nekih oblika karcinoma, pomlađujekožu i uklanja bore, djeluje antibakterijski i antigljivično, pomaže kod jutarnjih mučnina (osobito kod trudnica).

Iz Eko kuharice Ljiljane Olujić donosimo 2 nova recepta s malinama: 

VOĆNE KOCKE S MALINAMA

  • 2 šalice prosa
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 šalica grožđica
  • 8 šalica vode ili mlijeka
  • sladilo (med, slad, malo stevije);
  • 2-3 šalice malina
  • 4 žlice agar-agara
  • 3 šalice voćnog soka (najbolje od jabuke)
    malo soli

Proso s grožđicama kuhati u 8 šalica vode (mlijeka) oko 10 min.
Dodati zobene pahuljice, zasladiti prema ukusu i kuhati još oko
20 min (ako je potrebno, dodati još tekućine sve dok se proso ne
skuha). Istresti smjesu na navlaženi lim i žlicom poravnati i
ostaviti da se ohladi. U međuvremenu skuhati preljev od 3-5
šalica soka i 4-6 žlica agar-agara s malo soli (kuhati 10-tak min).
Maline rasporediti na ohlađenu smjesu prosa i zobenih
pahuljica, pa preliti vrelim skuhanim preljevom. Ostavit da se
ohladi i poveže.

 

SLADOLED OD MALINA

  • 50 dag malina
  • 15 dag šećera
  • 2 limuna
  • 4 dcl slatkog vrhnja
  • 1 dcl vode


Maline miksati. Šećer s vodom gusto ukuhati. U maline
miksajući dodavati šećer, limunov sok i tučeno slatko vrhnje
koje na kraju umiješamo u pjenastu smjesu. Držati u hladnjaku i
povremeno lagano promiješati.

VEZANI ČLANCI