Veganska torta s lješnjacima
Pun zdravih masti, proteina, prehrambenih vlakana i vitamina - u ovotjednom receptu fokus je na lješnjaku! Ovaj tjedan, kako bi vam uljepšali blagdansko razdoblje, iz Eko kuharice Ljiljane Olujić donosimo recept za vegansku tortu s lješnjacima!
Za vegansku tortu s lješnjacima od sastojaka vam je potrebno:
- 2 šalice brašna
- 1 šalica mljevenih lješnjaka
- 1 prašak za pecivo
- 2/3 šalice kokosovog šećera
- 2/3 šalice ulja
- 1 ½ šalica džema po izboru (marelica je izvrsna u ovoj
kombinaciji) - ½ šalice biljnog mlijeka
grubo narezani prženi lješnjaci za ukras
Pomiješati brašno, lješnjake i prašak za pecivo. U drugoj posudi
pomiješati ulje i šećer, pa dodati džem i mlijeko. Kada je tekuća
smjesa dobro promiješana i glatka, dodati je u brašnastu
smjesu, te sve lagano, ali dobro promiješati. Peći u prethodno
zagrijanoj pećnici 45 minuta na 180°C.
I vaša torta s lješnjacima je spremna.
Dobar tek!
VEZANI ČLANCI
Tikvice - riznica hranjivih i ljekovitih sastojaka
Jagoda - slatka vladarica svibnja
Bazga - mirisi koji preuzimaju svibanj
Blitva - neizostavni dio mediteranske prehrane
Ječam - od njega se proizvodi slad, alkoholna pića, ali i zanimljiva jela!
Kopriva - žari, ali i hrani, njeguje, liječi...
Heljda - zašto zaslužuje biti uvrštena visoko na našoj prehrambenoj ljestvici?
Proso - odlično pristaje i slanim i slatkim jelima
Divlji medvjeđi luk kao pomoć kod alergija i slabog imuniteta