Veganska torta s lješnjacima
Pun zdravih masti, proteina, prehrambenih vlakana i vitamina - u ovotjednom receptu fokus je na lješnjaku! Ovaj tjedan, kako bi vam uljepšali blagdansko razdoblje, iz Eko kuharice Ljiljane Olujić donosimo recept za vegansku tortu s lješnjacima!
Za vegansku tortu s lješnjacima od sastojaka vam je potrebno:
- 2 šalice brašna
- 1 šalica mljevenih lješnjaka
- 1 prašak za pecivo
- 2/3 šalice kokosovog šećera
- 2/3 šalice ulja
- 1 ½ šalica džema po izboru (marelica je izvrsna u ovoj
kombinaciji) - ½ šalice biljnog mlijeka
grubo narezani prženi lješnjaci za ukras
Pomiješati brašno, lješnjake i prašak za pecivo. U drugoj posudi
pomiješati ulje i šećer, pa dodati džem i mlijeko. Kada je tekuća
smjesa dobro promiješana i glatka, dodati je u brašnastu
smjesu, te sve lagano, ali dobro promiješati. Peći u prethodno
zagrijanoj pećnici 45 minuta na 180°C.
I vaša torta s lješnjacima je spremna.
Dobar tek!