Accessibility
Povećaj veličinu slova
Sivi tonovi
Visoki kontrast
Svijetla pozadina
Podcrtane poveznice
Čitljiv tip slova
Poništi postavke

Veganska torta s lješnjacima

Pun zdravih masti, proteina, prehrambenih vlakana i vitamina - u ovotjednom receptu fokus je na lješnjaku! Ovaj tjedan, kako bi vam uljepšali blagdansko razdoblje, iz Eko kuharice Ljiljane Olujić donosimo recept za vegansku tortu s lješnjacima!  
Veganska torta s lješnjacima

Za vegansku tortu s lješnjacima od sastojaka vam je potrebno: 

  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica mljevenih lješnjaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2/3 šalice kokosovog šećera
  • 2/3 šalice ulja
  • 1 ½ šalica džema po izboru (marelica je izvrsna u ovoj
    kombinaciji)
  • ½ šalice biljnog mlijeka
    grubo narezani prženi lješnjaci za ukras

Pomiješati brašno, lješnjake i prašak za pecivo. U drugoj posudi
pomiješati ulje i šećer, pa dodati džem i mlijeko. Kada je tekuća
smjesa dobro promiješana i glatka, dodati je u brašnastu
smjesu, te sve lagano, ali dobro promiješati. Peći u prethodno
zagrijanoj pećnici 45 minuta na 180°C.

I vaša torta s lješnjacima je spremna.
Dobar tek!

VEZANI ČLANCI